Rade Šerbedžija o odbijanju da priča s publikom i novinarima: “Ja to uistinu nisam i ne bih učinio. Nama je svima, nakon predstave, rečeno da se razgovor otkazuje”

0
Profimedia

Glumac Rade Šerbedžija reagovao je na tvrdnje da je odbio da razgovara sa novinarima po okončanju predstave “Ko se boji Virdžinije Vulf” na pozorišniom festivalu 28. „Dani Zorana Radmilovića”, rekavši da to uopšte nije bila njegova odluka, već organizatora.

Kako je naveo u saopštenju upućenom festivalskom odboru, a koje je objavila Politika, Šerbedžija objašnjava da nije on uopšte “lično odgodio razgovor o predstavi sa publikom i novinarima koji prate festival”. “Ja to uistinu nisam i ne bih učinio. Nama je svima, nakon predstave, rečeno da se razgovor sa publikom i novinarima otkazuje.”

Posle predstave “Ko se boji Virdžinije Vulf”, kako su mediji pisali, Šebedžiju, dvostrukog laureata, iznervirali su snimatelji koji su ometali njegovu koncentraciju, kako je navodno rekao.

“Molim vas da svakako obavestite publiku i novinare koji prate festival da to nije bila moja odluka i da ja sa tim nemam nikakve veze.Usput se i ispričavam ako je bila vidljiva moja reakcija tokom kraja prvoga djela predstave, kada sam pogledao direktno u jednoga fotografa koji je i nakon upozorenja organizatora da se prestane slikati sa blicevima uporno nastavljao škkljocati svojim aparatom i blicevima dekoncentrirati i nas glumce, a vjerujem i publiku.. Ja inače nikada ne reagiram na slične tegobe koje dolaze do nas sa one strane rampe…”

Inače, koproducijska predstava “Ko se boji Viridžinije Vulf” (zagrebačkog “Ulisisa” i Beogradskog dramskog pozorišta), u kojoj se pojavio i legendarni Rade Šerbedžija, u ulozi Džordža, prepunila je salu zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović”, a Šerbedžija je predstavu završio sa dva velika zaslužena priznanja: “Zoranov brk” stručnog žirija i specijalno priznanje grada Zaječara – statuu sa likom Zorana Radmilovića, koju mu je uručio zaječarski gradonačelnik Boško Ničić.