Qatar Airways ponovo uspostavio letove do Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije

    0

    Aviokompanija Qatar Airways je 11. januara 2021. ponovo uspostavila letove ka Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, i na ovoj ruti će saobraćati dnevnim letovima. Let broj QR1164 je sa medjunarodnog aerodroma Hamad u Dohi poleteo ka medjunarodnom aerodromu King Kalid u 13:45h po loklanom vremenu i bezbedno sleteo u 15:10h. Tip aviona koji je saobraćao na ovoj liniji je A350. Kasnije ove nedelje, Qatar Airways nastavlja da uspostavlja letove ka još dve destinacije u Saudijskoj Arabiji – Džedi od 15. januara i Damamu od 16. januara.

    Putnici iz Saudijske Arabije mogu ponovo da uživaju u nagrađivanom sedištu u biznis klasi Qsuite, koji sadrži klizna vrata za privatnost i opciju da koriste indikator „Ne uznemiravajte“. Raspored sedišta Qsuite 1-2-1, što putnicima pruža jedan od najprostranijih, potpuno privatnih, udobnih i socijalno distanciranih proizvoda na nebu.

    Nacionalni avio prevoznik države Katar nastavlja da obnavlja svoju mrežu, koja trenutno broji preko 110 destinacija, sa planovima da se poveća na preko 125 do kraja marta 2021. Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways je proglašena “Najboljom aviokompanijom na svetu” na ceremoniji najboljih svetskih aviokompanija za 2019. godinu organizovano od strane Skytraxa. Ponela je i titule “Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku”, “Najbolja biznis klasa na svetu” i “Najbolje sedište u biznis klasi” kao priznanje za revolucionarno iskustvo biznis klase, Qsuite. Qatar Airways je tako postala jedina aviokompanija koja je pet puta ponela titulu Skytrax najbolje aviokompanije na svetu.

    Međunarodni aerodrom Hamad (HIA), dom ove aviokompanije, nedavno je rangiran kao „Treći najbolji aerodrom na svetu“, među 550 aerodroma širom sveta, prema nagradama Skytrax World Airport Awards 2020. Popevši se sa četvrte pozicije u 2019. na treću u 2020. godini, HIA neprekidno raste na rang listi „Najbolji svetski aerodromi“ od početka rada 2014. Pored toga, HIA je šestu godinu zaredom proglašen za „Najbolji aerodrom na Bliskom istoku“ kao i „Najbolje osoblje i usluga na Bliskom Istoku” petu godinu zaredom.