QAnon izgubio svog “šamana”: Uhapšen čovek koji je sa rogovima i kopljem upao u zgradu Kongresa

0

Džejk Andželi, koji sebe naziva “šamanom QAnona”, a koji je u sredu fotografisan kako go do pojasa, noseći krznenu kapu sa rogovima, ofarbanim licem i kopljem stoji u zgradi Кongresa tokom protesta na Кapitolu je uhapšen i nalazi se u protvoru, navodi se u saopštenju američkog Ministarstvu pravde.

Džejkob Entoni Čensli, zvani Džejk Andželi iz Arizone, optužen je za upad i ostanak u zgradi ili na terenu bez legalnog ovlašćenja, i za nasilni ulazak i iz izgredničko ponašanje na tlu Кapitola, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Кako se navodi, Čensli je identifikovan kao čovek koji je ušao u zgradu Кapitola noseći kapu sa rogovima, plašt od medveđe kože, crvenu, belu i plavu boju na licu i tamne pantalone.

“Ovaj pojedinac je nosio koplje, približno 6 stopa dužine, sa američkom zastavom vezanom odmah ispod oštrice”, navodi se u saopštenju.

Andželi se pojavio na više pro-Trampovih protesta u Finiksu, u Arizoni, a poznat je kao “šaman QAnona”, navodi se u izveštaju Si-Bi-Esa.

U prethodnom intervjuu za Republiku, Andželi je rekao da koristi šešir i da farba lice kako bi privukao pažnju i da bi mogao bolje da podeli svoja uverenja o QAnonu.

“Snežna grudva se kotrljala i samo je veća. Mi smo sada mejnstrim”, rekao je Andželi na skupu u februaru 2020. godine, navodi list.