Putinova ćerka je letela u Minhen “više od 50 puta” za dve godine: Novi podaci o partneru Katerine Tihonove

0
EPA-EFE/MIKHAEL METZEL / SPUTNIK

Najmlađa ćerka Vladimira Putina u vezi je sa baletskim igračem Igorom Zelenskimm, pokazuje istraga medija. Zajednička istraga nezavisnog ruskog medija iStories i nemačkog časopisa Špigl, prema evidenciji letova do kojih su došli, Putinova najmlađa ćerka, Katerina Tihonova, letela je u Minhen u južnoj Nemačkoj “više od 50 puta” između 2017. uz podršku lične Putinove predsedničke službe bezbednosti.

Među procurelim dokumentima koji se odnose na seriju letova između Moskve i Minhena u proleće 2020. nalaze se pasoši tada dvogodišnje devojčice – očigledno ranije nepoznate unuke ruskog predsednika – i Igora Zelenskog, bivši direktor minhenskog državnog baleta, preenosi Gardijan.

U izveštaju se navodi da je verovatno da je Zelenski partner Tihonove i otac njenog deteta. Igor Zelenski nema veze za ukrajinskim predsednikom sa istim prezimenom, i bio je međunarodno slavan igrač pre nego što je postao umetnički direktor Bajerskog državnog baleta od 2016.

Odstupio je sa svoje funkcije 4. aprila navodeći “privatne porodične razloge”, pošto nije reagovao na pozive da se osudi rat u Ukrajini.

Zelenski i dalje ima posao u nadzornom odboru Ruske fondacije za nacionalnu kulturnu baštinu, koja gradi kulturni centar na Krimu i za koju se smatra da je blizak Putinu.

Anonimni izvor u Bavarskom državnom baletu rekao je za Špigl da je Zelenski “najverovatnije partner Putinove ćerke”, pre nego što su novinari konkretno pitali o njegovim porodičnim vezama.

Tihonova, 35, i sama bivša plesačica akrobatskog rokenrola, ranije je bila udata za Kirila Šamalova, nekada najmlađeg milijardera u Rusiji, iako se navodi da se par razveo 2018.

Tihonova nije odgovorila na zahtev Špigla. Trenutno se ne zna gde se ona i Zelenski nalaze.