Putin: Rusija će prekinuti isporuke nafte i gasa zemljama koje ograniče cenu energenata

1
EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK

(Beta-AFP) – Moskva više neće isporučivati naftu ili gas zemljama koje ograničavaju cenu, upozorio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, dok Zapad razmatra uvodjenje takve mere.

Ograničavanje cena “bila bi apsolutno glupa odluka”, rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

“Nećemo isporučiti ništa ako je to u suprotnosti sa našim interesima, u ovom slučaju ekonomskim. Ni gas, ni naftu, ni ugalj… Ništa”, dodao je on.

Nemoguće je izolovati Rusiju uprkos sankcijama

Putin je izjavio je danas u Vladivostoku da je zapadnim zemljama nemoguće da izoluju Rusiju uprkos sankcijama Moskvi koje predstvaljaju “pretnju celom svetu”.

“Bez obzira koliko bi neki želeli da izoluju Rusiju, nemoguće je to učiniti”, rekao je Putin na ekonomskom forumu fokusiranom na Aziju.

Ruski predsednik je dodao da je pandemija korona virusa zamenjena novim globalnim izazovima koji prete celom svetu, navodeći da misli na “zapadnu groznicu uvodjenja sankcija”.

Putin je rekao da ukrajinski izvoz žitarica ide uglavnom u evropske, a ne u siromašne zemlje, što predstavlja rizik od “humanitarne katastrofe”.

“Gotovo sve žitarice koje se izvoze iz Ukrajine ne šalju se u zemlje u razvoju i siromašnije, već u zemlje Evropske unije”, dodao je Putin.

Predsednik Rusije je na forumu pozdravio “sve veću ulogu” azijsko-pacifičkog regiona u svetskim poslovima, za razliku od Zapada čija je uloga “u opadanju”.

“Uloga zemalja u azijsko-pacifičkom regionu značajno je porasla”, dodao je Putin.

1 KOMENTAR

  1. DA PUTIN je stvarno toliko mocan i vise nego mislimo jer iza njega STOJI 82% RUSKOG NARODA !
    I RUSIJA NECE ZAVRSITI RAT DOK POSTOJI NATO A AMERI “OTPLIVAJU” PREKO BARE!

Comments are closed.