Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac poručio je kako je zadovoljan kampanjom i rezultatima na EU izborima, ali upozorio kako jačanje krajnje desnice, koja stvara neravnotežu, treba zabrinuti ostale političke opcije, preneo je N1.

Pupovac je utvrdio kako je činjenica da se dobar deo biračkog tela priklonio krajnjoj desnici, što je stvorilo neravnotežu na političkoj sceni zbog koje svi treba da se zabrinu. Treba da se zabrinu svi nad tim procesom koji se događa u našoj politici, od centra do levog centra, rekao je on.

„Iako taj proces nije drastičan kao u drugim, nama susednim zemljama, sasvim sigurno nije ohrabrujući, ali nije ni takav da ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost svih onih koji smatraju da je politička ravnoteža neophodna za funkcionisanje demokratije“, poručio je.

Pupovac je dodao kako je SDSS, koji je prema izlaznim anketama dobio 1,66 odsto glasova, postigao vidljivost koju nije imao, kao i političke ciljeve koje do sada nije uspevao postići.

Takođe je rekao da su ojačali biračko telo, uprkos odlasku ljudi i smrtnosti.

Ocenio je kako su u oko 95 odsto biračkih mesta rezultati za SDSS bili bolji nego pre pet godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.