Došla je prvi put kod mene u stan i bez imalo zadrške mi rekla posle nekog vremena: „Zašto držiš tu kurvu na zidu?“ Moj šok. Kako sam mogla da joj objasnim ko je Merilin Monro – čija slika, ta ista koja joj je zasmetala, stoji iznad monitora i dok nastaju redovi ovog teksta posvećenog najpoznatijoj ženi na svetu – a da ona stvarno razume ko je MM.

Nije mogla tada da zna da je to isto za Merilin zapisao Artur Miler, njen treći muž, čije je spise MM pronašla i pročitala njegove reči da je pogrešio što se oženio njome i da je ona „kurva“. Koga to ne bi slomilo? Izgubila je njegovo dete koje je nosila dok se snimao film „Neki to vole vruće“, a kažu da je tada najviše sijala. Posle toga će otići na psihijatrijsku kliniku. A posle toga… e, posle toga će biti sve gore i gore. To je samo par detalja iz Netflixovog dokumentarca „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes“, koji, kao i film „Blonde“, koji bi trebalo da stigne u septembru, pokušava da otkrije dosad nepoznate detalje iz života MM. 

Ko je stvarno Merilin Monro, ko je želela da bude, kako su je drugi doživljavali a kako je vide danas? Ni 60 godina od njene smrti duhovi nisu mirni, i dalje se pokušava raskopčati mit o, pre svega jednoj ženi i najpoznatijoj američkoj glumici, pa redom po želji: seks-simbolu, ikoni pop kulture u šta će je uzdići Endi Vorhol, najpoznatijih crvenih usana i vlasnici čuvene, kažu, prve „gole“ haljine koju je „oštetila“ Kim Kardašijan. O tragičnoj i istorijskoj ličnosti uvezanoj sa Kenedijevima u vreme Kubanske krize. O ženi čiji problemi sežu od njenog detinjstva, preko nesrećnih ljubavi, do smrti koja je zbog elemenata zataškavanja i prikrivanja ostala misteriozna.

CEO TEKST O MERILIN MONRO PROČITAJTE U LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA. POTRAŽITE GA NA KIOSCIMA ILI NA NSTORE.RS

NAPOMENA: NAREDNI BROJ NEDELJNIKA IZLAZI 11. AVGUSTA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.