Prvo vino ovogodišnje berbe nagoveštava dobru vinsku godinu

  0

  Vinarija ,,Tikveš“ organizovala je  deseti Festival mladog vina na kome je tradicionalno prisustvovalo mnogo javnih ličnosti, saradnika, predstavnici diplomatskog kora, institucija, poslovnog sektora i medija iz zemlje i regiona. Gosti su imali priliku da prvi probaju mlado vino iz ovogodišnje berbe.

  Prema prvim ocenama enologa i posetilaca ove renomirane manifestacije, vina ovogodišnje berbe imaju odlične karakteristike i predispoziciju za mnoge nove medalje, priznanja i visoke ocene na renomiranim svetskim vinskim takmičenjima, čime će se potvrditi i nadmašiti uspeh prethodnih godina.

  Ova godina je u znaku Tikvešovih velikih ulaganja, prvenstveno usmerenih na širenje sopstenih vinograda na novih 140 hektara, s ciljem daljeg unapređenja portfolija premijum vina, omogućavajući jačanje i unapređenje tržišne pozicije, posebno na najvažnijim svetskim tržištima. Pored toga, vinarija je uložila blizu milion evra u novi logistički centar koji povećava efikasnost distribucije i dostupnosti vina na domaćem tržištu.

  I ove godine je u skladu sa svojim trajnim opredeljenjem ka društvenoj odgovornosti, Tikveš je omogućio gostima festivala da daju svoje donacije, koje će zajedno sa dodatnim finansijskim sredstvima koje će ova kompanija izdvojiti, biti iskorišćene za izgradnju dečijeg igrališta u Kavadarcima.

  Festival mladog vina Tikveš održava se svake godine trećeg vikenda novembra, istovremeno sa ostalim festivalima širom sveta koji su posvećeni mladom vinu iz poslednje berbe. Ovaj festival je prvi i jedini ove vrste u regionu i ima važnu ulogu u izgradnji vinske kulture i stvaranju tradicije ocenjivanja poslednje berbe, kao što je slučaj kod mnogih drugih proizvođača vina.