Američki reditelj Martin Skorseze snimio je kratak kućni film o sopstvenom iskustvu izolacije tokom pandemije koronavirusa, koji je premijerno prikazan u četvrtak na BBC 2. Slavni filmadžija otkrio je da mu je karantin prvo došao kao veliko olakšanje, s obzirom na to da je 2020. počela velikim poslovima, ali priznaje da ga je posle obuzela velika anksioznost.

„Nisam mislio da će sve ovo što nas je zadesilo biti tako intenzivno. Naporno smo radili na toliko različitih projekata, stvari su se samo kotrljale, a onda je odjednom došlo do rušenja i zaustavljanja…“, objašnjava Skorseze. „U početku mi je laknulo. Nisam trebalo nigde da idem, nisam morao da radim… A onda je nastupila teskoba… Shvatio sam da sam sad potpuno sam sa sobom i vreme je poprimilo drugi aspekt. Doživeti to vreme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sediš i ne radiš ništa – kad toga postaneš svestan, osetiš olakšanje i slobodu“, ispričao je 77-godišnji Skorseze, a prenosi BBC.

Sve dok koronavirus nije zaustavio svetsku filmsku industriju, slavni reditelj je radio na svom prvom vesternu „Killers of the Flower Moon“, s Leonardom Dikaprijem i Robertom de Nirom.

„Još ne znam kad ćemo moći da započnemo produkciju ovog filma… Ali znam da ćemo ga, zahvaljujući milosti vremena i života, nekako ipak producirati. Kakva će ta produkcija biti, u to baš i nisam siguran… Ali, radujem se budućnosti jer ću sa sobom poneti sve što sam bio prisiljen da naučim u ovim okolnostima – a to je da budem u stanju da se brinem o ljudima koje volim i budem s njima koliko god mogu.“

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.