Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da je zapanjen izjavom Mila Ðukanovića u kojoj je naveo da će „raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve“.

Ðukanović je prethodno optužio SPC da „čuva infrastrukturu ideje ‘Velike Srbije’ u Crnoj Gori“ i poručio da će „da radi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidelo se to nekome ili ne“.

„Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsednika Crne Gore, čoveka koji je naslednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista“, istakao je mitropolit Amfilohije za RTS.

S druge strane, dodao je Amfilohije, on prigovara kako neće crkva da se meša u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu.

„To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu“, zaključio je mitropolit Amfilohije.

Komentara

  1. KRIMINALACI, PA SE PERU S ČIM STIGNU
    9. juna 2019. 15:30

    Zavidan je Vučiću koji je postao i glavni crkveni poglavar u Srbiji, pa misli da će ga prevazići ako barem obeća da će da se desi taj jedinstven fenomen u istoriji.

  2. Čitalac
    10. juna 2019. 09:04

    "“To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu”, zaključio je mitropolit Amfilohije." ...- Ovaj popa verovatno smatra da je DUHOVIT: "Ateista, i to još komunista stvara crkvu"! Zaista - vickasto! Ne verujem da je Nj.Preosveštenstvo g . Amfilohije ZAISTA toliko nepismen da ne zna jedan od osnovnih postulata DEMOKRATSKE DRŽAVE, tj. da TAKVA DRŽAVA nema službenu DRŽAVNU RELIGIJU, tj. da religiju svojih državljana smatra PRIVATNOM STVARJU. Neće g. popa da proguta "krušku" činjenice da je CRNA GORA SAMOSTALNA DEMOKRATSKA DRŽAVA... Ako ništa, mogao je baš da se seti Njegoševih sthova: "Nije vino pošto priđe bješe,/ nije svijet ono što mišljste; .... / Velja kruška u grlo zapadne."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.