Madona je dobila nagradu Promotera promene za 2019. godinu na ceremoniji dodele medijiskih nagrada Gej i lezbijske alijanse protiv poruge (Glaad) i održala emocionalan govor koji je digao publiku na noge.

Ceremonija uručenja medijskih nagrada organizacije Glaad organizovana je sinoć, 30. put, u Hilton hotelu u Njujorku.

„Zašto sam se uvek borila za promene? Teško je odgovoriti na to pitanje, to je kao pokušati da objasniš značaj čitanja ili potrebe za ljubavlju“, rekla je Madona i objasnila da kada je odrastala stalno se osećala kao autsajder, da ne pripada, i da to nije bilo samo zato što se nije brijala ispod ruke. 

Prva gej osoba koju je upoznala bio je njen nastavnik baleta u srednjoj školi, i on je prvi pokazao veru u nju, i učinio da se oseća posebna kao plesačica, umetnica i ljudsko biće. 

„Znam da ovo zvuči sitničavo i površno, ali on je bio prvi muškarac koji mi je rekao da sam lepa“, rekla je Madona i dalje ispričala da je on prvi odveo gej klub u Detroitu i da je to veče promenilo njen život.

Prvi put rekla je da je videla kako muškarci ljube muškarce, devojke obučene kao dečaci, ludo igranje i slobodu i sreću koju nije ranije videla, i da se tada osetila da nije usamljena i da je OK biti različit i ne kao svi drugi. Zatim je govorila o odlasku u Njujork 1977, i o pojavi side koja je odnela mnoge njene prijatelje, kada je rešila da se bori protiv toga. 

Madoni su nagradu uručili voditelj CNN-a Anderson Kuper, Miki Blanko i Rozi O’Donel koja je održala snažan govor o tome kako joj je Madona pomogla da se bolje oseća u sopstvenoj koži.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.