Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, sa generalnim direktorima aerodroma i Er Srbije, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom, povodom prvog komercijalnog leta Er Srbije posle ukidanja vanrednog stanja.

Mihajlović je istakla da je to „važan dan za sve nas, jer posle dva meseca ispraćamo prvi komercijalni let koji će se iz Ciriha vratiti pun“, kao i da je Er Srbija prva u regionu počela s komercijalnim letovima, saopštio je njen kabinet.

„Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbednost je svakako na prvom mestu“, rekla ona.

Ministarka je dodala da od sutra neće biti obaveznog PCR testa niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju i skladu sa obavezama tih država.

Ukazala je da je ta grana saobraćaja pretrpela velike gubitke svuda u svetu i da je do sada šteta premašila 70 miliona evra, te da se nada da do kraja godinu šteta u avio-saobraćaju biti manja od 200 miliona evra.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ rekao je da se na ovaj dan čekalo dugo, dva meseca.

„Hvala našem partneru Er Srbiji, uradili su izvanredan posao i organizovali više letova nego što smo pre nekoliko nedelja mogli i da sanjamo. Hvala i Vladi Srbije na podršci“, rekao je Berizo.

Direktor Er Srbije rekao je da ta kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, i najavio nove letove.

„Oduševljeni smo zbog prvog komercijalnog leta. Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem meseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu. A od 6. juna i za Njujork. Hvala svima na pomoći i podršci“, rekao je Dankan.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.