“Prvi april usred policijske države, u Srbiji je kažu gore, a ja danas želim da se setim Čkalje…”

0
Foto Nedeljnik

“Prvi je april, i sad bi trebalo da se šailmo, sad bi trebali da smislimo neku naročito duhovitu lažnu vest. Ali kakvog to smisla ima, ako preostalih 364, ustvari 365 dana, dnevno slušamo i po nekoliko desetina i stotina lažnih vesti”, napisao je književnik Miljenko Jergović na svojoj Fejsbuk stranici.

“Evo i jutros, šef Policije, nekakav policajac Milina, laže da u Splitu policija nije maltretirala i ponižavala dve žene na Bačvicama i nije fizički nasrnula na muškarca koji je pokušao da brani žene”, primetio je Jergović.

“I što je najgore, laž policajca Miline, koji svoj materinji hrvatski jezik govori jedva pasivno, nije ni najmanje šaljiva i duhovita. Takav je, eto, Prvi april usred policijske države u najavi. U Madžarskoj i u Srbiji je, kažu, gore…”, dodao je.

Jergović na kraju poruke podseća da se na današnji dan, na Sveski dan smeha, rodio legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja.

” No, danas je, dragi moji, Svetski dan smeha, danas se, pre devedeset i šest godina rodio Miodrag Petrović Čkalja”, napisao je Jergović pozivajući čitaoce da pročitaju tekst o njemu koji je on napisao.