(Beta) – Skupština Srbije započeće danas prvu vanrednu sednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu je šest međunarodnih sporazuma i niz kadrovskih rešenja.

Poslanici će razmatrati dve odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, dati saglasnost na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, kao i izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

Poslanici će razmatrati porazume Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kao i dodatni protokol Svetske poštanske konvencije.

Planirano je potvrđivanje Sporazuma o saradnji Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Sporazuma Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Na dnevnom redu je i predlog izmena članova i zamenika članova u skupštinskim odborima, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Sednica je sazvana na zahtev zahtevu 230 narodnih poslanika i planirano je 11 tačaka dnevnog reda.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.