Prva ovogodišnja tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”

    0

    Nakon velikog uspeha u prethodnoj sezoni, novi ciklus tribina Hemofarm fondacije pod nazivom „Na kafi sa psihologom” nastavljamo ovog februara. Simbolično na Dan zaljubljenih, seriju razgovora sa psihologom otvara tema ljubavi, a o značaju emocija za život pojedinca govoriće dr Sanda Stanković, psiholog na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Ana Maria Rossi, rediteljka nagrađivanog filma „Ajvar” i Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, profesor i teatrolog uz domaćina tribine Dragana Ilića, psihologa i novinara nedeljnika „Vreme“.

    Sa namerom da podsetimo javnost da ljubav kao i život treba slaviti svaki dan, 14. februara od 18 do 20 časova na Dorćol Platzu (ul. Dobračina 59 b), postavljamo tezu „Samo nam je ljubav potrebna“ i sa učesnicima tribine razgovaramo o važnosti ljubavnih, porodičnih i prijateljskih odnosa, koliko pomenuti praznik pomaže ili odmaže opštoj otvorenosti kao i o ljubavi u doba i-mejla, društvenih mreža i emotikonsa.

    Ciklus tribina „Na kafi sa psihologom” Hemofarm fondacija realizuje drugu godinu za redom, u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. Na dosadašnjim tribinama, priznati stručnjaci i poznate ličnosti razgovarali su o aktuelnim temama poput depresije, stresa na poslu, balansa karijere i porodice, razvoda, zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Pomenute teme dodatno su obrađene i kroz blogove psihologa i psihoterapeuta, koji su dostupni na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok su snimci dosadašnjih radionica postavljeni i na zvaničnom Youtube kanalu Fondacije.