Protesti u Zagrebu zbog korona mera: “Tražimo ukidanje Nacionalnog štaba”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Zagrebu na protestu protiv epidemioloških mera i Nacionalnog štaba civilne zaštite koji ih je doneo zbog širenja koronavirusa.

Skup pod nazivom “Tražimo ukidanje Nacionalnog štaba” organizovan je putem grupe na Fejsbuku koja ima oko 160.000 članova.

Uprkos meri o zabrani okupljanja više od 50 osoba na javnim skupovima, na protestu se okupilo nekoliko stotina ljudi, a gotovo niko njih nije nosio zaštitnu masku.

Oni su učestvovali i u protestnoj šetnji od Trga kralja Tomislava do glavnog zagrebačkog Trga bana Jelačića.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je, među ostalim, pisalo “Plandemija završava kada svi kažemo ne”, “Grip se ne leči bankrotom” i “Neću nositi brnjicu”. Pevali su pesme o čipovanju i vakcinama, a skandirali “Dosta je” i “Lopovi”.

Govornici, za koje je uoči protesta rečeno da su obični građani, u svojim govorima na glavnom zagrebačkom trgu su uglavnom kritikovali političare i medije, ali i iznosili teorije zavere i antikorona stavove, iako su organizatori ranije navodili da nije reč o antikorona protestu.

“To nije antikorona protest, nećemo protestovati protiv bolesti, nego protiv Štaba i vlade koja ga je postavila, te protiv mera”, rekao je za N1 jedan od organizatora, Tomislav Pilkić.

On je uoči skupa rekao da su za okupljanje dobili dozvolu policije.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500