Protest u Šapcu ispred Osnovnog suda: “Okupljanje svih onih koji misle da nema stajanja dok ne vidimo leđa trovačima…”

0
Printscreen/YouTube/Publicinfo Šabac

Protest pod sloganom “Šabac vam nećemo oprostiti” – održan je danas ispred Osnovnog suda u tom gradu.

Kako je najavio predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, protest je okupljanje svih onih koji misle da nema stajanja dok ne vidimo leđa trovačima, prenosi portal Nova.rs.

Građani su doneli transparante na kojima piše „Šabac vam nećemo oprostiti“, ali i transparant na kojom piše „Sloboda i pravda za Dragana Milovanovića Crnog“, čime su istakli podršku građaninu Šapca uhapšenom nakon protesta.

Okupljenima se obratila i novinarka „Podrinskih“ Isidora Kovačević, koja je bila izložena pretnjama zbog svog izveštavanja sa blokada saobraćajnica proteklih nedelja.

“Hvala vam što se ovde danas, ne bih nešto mnogo govorila. Pored toga što znam da je policija uzela otiske prstiju sa poternica, znam da mogu da nađu štampariju, distributere, organizatore. Neću dužiti previše, samo ću zalepiti svoje otvoreno pismo i želim da ohrabrimo nadležne da ih ohrabrimo da rade svoj posao”, rekla je kratko Kovačevićeva.

Naime, još uvek nepoznata grupa ljudi izlepila je na banderama stablima, ulaznim vratima zgrada i na brisačima parkiranih automobila osvanule poternice sa natpisom “Traže se”… a na njima su bila tri imena – jednog šabačkog advokata, maloletnog mladića i nje.