Protest ispred Gradske uprave u Čačku: Opozicija tvrdi da je odziv bio manji, kažu i da je bojkot uspeo…

0
Foto: Profimedia / Ilustrcija

Ispred zgrade Gradske uprave u Čačku večeras se okupilo oko 100 građana koji zvižducima dočekuju predstavnike biračkih odbora koji u zgradu unose kutije sa biračkih mesta.

Među okupljenim građanima su i predstavnici Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i grupe gražana “Ivan Ćalović”.

Potpredsednica Gradskog odbora Narodne staranke u Čačku Violeta Marković rekla je agenciji Beta da su se građani okupili posle poziva sa Fejsbuk stranice “Dnevna doza prosečnog Čačanina” i drugih društvenih mreža a da su se protestu pridružile i opozcione stranke.

Ona je rekla da je prema njihovoj oceni bojkot izbora u Čačku “uspeo”.

Član Dveri Djorjde Šiptić rekao je da se građani protive podacima koje su izneli Gradska izborna komisija (GIK) i izborni štabovi Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) o izlaznosti birača u Čačku i da je prema podacima Dveri izlaznost Čačana na birališta bila “mnogo manja”.

Okupljeni građani ističu da će ostati ispred zgrade Gradske uprave dok ne budu pristigli podaci sa svih biračkih mesta u Čačku.

Prema podacima GIK-a od 18 časova, u Čačku je glasalo oko 34,8 odsto građana, a izborni štab SNS je saopštio da je odziv bio oko 45 odsto, dok SPS navodi da je izlaznost bila oko 44,1 odsto.

(Beta)