(Beta) – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila da je danas od Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa i od resornog ministra Branka Ružića da odluka o prelasku na onlajn nastavu obuhvati i deca u mlađim razredima osnovnih škola.

„Molimo Vas da odluku Kriznog štaba, da učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu do 21. decembra, kada počinje zimski raspust koji će trajati do 18. januara za sve učenike na teritoriji Srbije, dopunite i sa mlađim razredima osnovnih škola, i sa vrtićima“, navodi se u saopštenju.

Unija je ocenila da su mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa itekako aktivna, zbog čega apeluju da i učitelji pređu na onlajn nastavu, kako bi mogli da nastave obrazovni proces, koji se „ionako već više od dva meseca održava sa velikim naporima u otežanim uslovima, sa povećanim obimom posla“.

„Struka apeluje da se smanje kontakti, pa smatramo da je ovo jedino rešenje kako bi se sprečilo dalje oboljevanje učitelja, vaspitača, dece, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Sindikat obrazovanja, Sindikat prosvetnih radnika i Granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost“ zatražili su danas od premijerke Ane Brnabić, ministra prosvete Branka Ružića i Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa da svi učenici od ponedeljka, 30. novembra, pređu na onlajn nastavu.

„Obzirom na alarmantnu epidemiološku situaciju i podatke o broju zaražene dece i zaposlenih u obrazovanju koje dobijamo sa terena, korona virus je desetkovao zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama“, navodi se u dopisu tog zahteva.

Tri sindikata su zajednički ocenila da je radi zaštite života i zdravlja i velikog broja zaražene dece i odraslih potrebno da i preškolske ustanove i zaposleni i učenici nižih razreda predju na onlajn nastavu, kao što je to već slučaj sa učenicima starijih razreda i srednjih škola.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.