Promocija CD-a instrumentalne muzike RIMUS 2022

0
Foto: Oliver Dimić

Promocija CD-a instrumentalne muzike RIMUS 2022. održana je na Svetski dan muzike, 21. juna, u svečanoj sali Udruženja kompozitora Srbije, u Beogradu.

Udruženje kompozitora Srbije – Sekcija kompozitora džez i zabavne muzike, osnovala je festival instrumentalne muzike revijalnog tipa (RIMUS) kao podsticaj domaćim autorima da prikažu svoje stvaralaštvo kroz „pesme bez reči“.

Dela pisana specijalno za CD RIMUS 2022, izabrao je Programski savet RIMUS-a u sastavu: kompozitori Rade Radivojević, Vladimir Graić i Dragoljub Dragan Ilić.

Autori kompozicija su naši poznati muzičari: Vasil Hadžimanov, Vladan Vučković Paja, Slobodan Marković, Aleksandra Sara Milutinović, Ognjan Ogi Radivojević, Dušan Alagić, Rambo Amadeus, Katarina Pejak, Dušan Duda Bezuha, Aleksandar Saša Lokner i Dragoslav Milenković Joga.

PGP RTS objavio je kompakt disk sa 11 festivalskih kompozicija.

Svih 11 kompozicija predstavljene su na promociji u prisustvu autora i članova programskog saveta RIMUS-a. Promociji su prisustvovali i studenti doktorskih i master studija Fakulteta muzičke umetnosti, koje je okupila dr Biljana Leković, docent na Katedri za muzikologiju, koji su izložili svoje recenzije o objavljenim instrumentalnim kompozicijama.

Kompozicije sa CD-a RIMUS 2022, nalaze se i na oficijelnim Youtube kanalima: Udruženja kompozitora Srbije i PGP RTS-a.