“Promenila sam samo jednu stranku više od Vučića. On iz radikala može, radikal iz njega teško…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpredsednicu stranke Slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić neretko naziva svojim protivkandidatom na narednim predsedničkim izborima 2022. godine, dok politički protivnici kada žele da je diskredituju ističu da je “preletačević”, aludirajući da je tokom političke karijere bila viš stranak.

“Promenila sam samo jednu stranku više od Vučića, s tim da je za njega bio dobitak kada je navodno pogazio starog radikalskog sebe. Vreme je ipak pokazalo da on iz radikala i može, ali radikal iz njega nikada”, rekla je Tepić, a prenosi Danas.

Potpredsednica SSP je prethodno bila član Nove stranke do aprila 2018. godine i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u kojoj je ostala do januara 2017. godine.

“Za razliku od mene, koja sam promenila dve stranke upravo da bih ostala dosledna sebi i svojim principima u borbi protiv ovog udarnog huškača crveno-crne koalicije kako devedesetih, tako i danas. I tada, kao i sada, gospodin Vučić pokazuje da se, osim izbora, najviše plaši normalnosti”, rekla je Tepić, komentarišući izjavu predsednika Srbije da je ona „dobar predsednički kandidat koji je promenio šest partija”.

“Njegov poraz je bliži nego što se čini. Zato ni sa kim od nas osam godina ne sme ni na duel, samo sa sigurne distance i na unapred pripremljena pitanja bliskih novinara izlučuje otrov prema protivnicima, ali upravo time pokazuje da je jedna obična nevaspitana kukavica“, dodala je ona.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!