“Proizvodnja uglja je stabilna”: EPS-ova obećanja i priča “ide vuk”

0
EPA-PHOTO/EPA/MILAN PUTNIK

(Beta) – Proizvodnja uglja na kopu “Tamnava Zapad” u Rudarskom basenu “Кolubara” je stabilna i na nju nije uticao požar koji je jutros oko dva časa ugašen na odlagaču jalovinskog sistema, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Transport uglja ka obrenovačkim termoelektranama odvija se normalno i kop “Tamnava Zapad” koji daje najviše uglja neće osetiti zastoj zbog odlagača, navodi se u saopštenju

Požar koji je sinoć oko 21.15 izbio na traci odlagača ugašen je, kako je istaknuto, zahvaljujući veoma brzoj intervenciji vatrogasaca, a u požaru nije bilo povređenih radnika.

“Prvo vatrogasno vozilo stiglo je 11 minuta posle prijave požara, a potom iz minuta u minut i ostala. U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasnih vozila ‘Кolubare’, kao i ostala vatrogasna vozila, a čak 17 cisterni radilo je na gašenju”, rekao je direktor površinskih kopova u RB “Кolubara” Srđan Alimpijević.

On je rekao i da je u toku procena štete, da će odlagač biti popravljen, ali da je najvažnije što je odmah pronađeno rešenje i ugljeni bageri mogu da rade bez zastoja.

“Već je dogovorena rekonstrukcija i počele su pripreme da što pre ponovo pustimo jalovinski sistem. S obzirom na vremenske uslove i složenost konstrukcije, u narednim nedeljama u rad ćemo uključiti zamenski odlagač”, objasnio je Alimpijević.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime