Profesor glume optužen za seksualno uznemiravanje mlade glumice

0

Policija je danas podnela krivičnu prijavu protiv 58-godišnjeg slovenačkog glumca i profesora glume Matjaža Tribušona, nakon što ga je mlada glumica Mia Skrbinac javno optužila da ju je seksualno uznemiravao dok je studirala na Univerzitetu u Ljubljani od 2014. do 2016. godine.

Kako navodi slovenački list Delo, mlada glumica je prošlog proleća podnela prijavu za seksualno uznemiravanje Univerzitetu u Ljubljani, prenela je agencija STA.

Tomaž Tomažević iz Policijske uprave Ljubljana rekao je za Delo da je ljubljanska kriminalistička policija podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u junu protiv profesora jednog od fakulteta u Ljubljani “zbog krivičnih dela koja se tiču seksualnog integriteta”.

Početkom februara, 27-godišnja Mia Skrbinac, postala je prva javna ličnost u Sloveniji koja se oglasila kao žrtva seksualnog uznemiravanja od početka slovenačkog ogranka pokreta “#MeToo”.

Ona je za javni servis TV Slovenija rekla da ju je profesor ljubljanske Akademije za pozorište, radio, film i televiziju (AGRFT), koga u početku nije imenovala, psihički i fizički maltretirao tokom časova glume, ali i van nastave.

Ubrzo nakon što je otkrila svoju priču, prijavila ga je ljubljanskom Univerzitetu, dok je Akademija u međuvremenu obavestila ljubljansko tužilaštvo o sumnji na krivična dela pre nego što je upoznata bila sa glumičinom prijavom Univerzitetu.