Prodaje se kuća u kojoj je Kurt Kobejn izvršio samoubistvo

0

Kuća u kojoj su živeli Kurt Kobejna i Kortni Lav prodaje se za 7,5 miliona dolara. Par je kuću kupio u Sijetlu u januaru 1994. godine za milion i po dolara gde je živeo vrlo kratko sa svojom kćeri Frensis Bin Kobejn sve dok osnivač Nirvane na tom imanju, 5. aprila iste godine, nije počinio samoubistvo u svojoj 27. godini.

Poslednjih godina svoga života, Kobejn se borio s zavisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, njegovom slavom i slikom u javnosti, kao i s pritiskom medija na njega i njegovu ženu Kortni Lav, preneo je N1.

 Okolnosti njegove smrti su postale predmet fascinacije i rasprave.

Od njihovog početka, sa Kobejnom kao tekstopiscem, Nirvana je samo u SAD prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svetu.

Ugledni časopis Roling Stoun uvrstio je Nirvanu na 27. mesto najvećih muzičkih umetnika svih vremena, dok je Kurt Kobejn proglašen za 12. najboljeg gitaristu svih vremena.

Kuća ima 740 kvadratnih metara i nalazi se na 30 ari zemlje. Ima četiri spavaće sobe i četiri kupatila s odvojenom garažom i potpornim zidom koji je naknadno izgrađen 1999. godine, prenose mediji.