“Probudio sam se i osetio blagi bol u mišićima”: Putin o reakciji na vakcinu protiv korone…

0
(Beta/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je imao blaže nuspojave od vakcine protiv koronavirusa koju je primio početkom sedmice, javila je novinska agencija Interfaks pozivajući se na intervju koji je Putin dao za televizijsku stanicu Rusija 1, prenosi Rojters.

“Probudio sam se naredno jutro posle vakcinacije i osetio blagu bol u mišićima. Izmerio sam temperaturu i sve je bilo normalno, rekao je Putin.

On je naveo da je osetio i nelagodnost na mestu na kojem je primio dozu. Ruski predsednik nije objavio koju je od tri vakcine domaće proizvodnje dobio, navodeći da to zna samo lekar koji je ubrizgao dozu.

Portparol Кremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je ruski predsednik Vladimir Putin u utorak primio jednu od ruskih vakcina protiv korona virusa, ali je odbio da obelodani koju.

Sa stanovišta Peskova, to nije preterano važan detalj. Suočen sa pitanjima novinara, jednostavno je tvrdio da su “sve tri ruske vakcine apsolutno pouzdane, apsolutno efikasne i apsolutno bezbedne“.

Rusija je pokrenula masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa u januaru ove godine. Prema poslednjim podacima, više od šest miliona Rusa primilo je jednu dozu vakcinu, a više od četiri miliona obe doze.

Putin je istakao da se nada kako će Rusija dostići kolektivni imunitet do kraja leta.