“Probili su zaštitnu ogradu, kapiju i otvorili sporedan ulaz ostalima. Biće kažnjeni”: Junajted objasnio kako su navijači ušli na teren…

0
Credit line: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

U saopštenju kojim je potvrdio odlaganje utakmice sa Liverpulom zbog upada navijača na Old Traford, Mančester junajted u nedelju je najavio da će sarađivati sa policijom, a u ponedeljak je saopšteno i da navijače koji su učestvovali u neredima svakako čekaju kazne.

U upadu navijača na Old Traford u nedelju su povređena dva policajca, jedan je „napadnut flašom i zadobio je ozbiljnu posekotinu na licu zbog koje je hitno morao da bude prebačen u bolnicu“.

U klubu su fokusirani da identifikuju sve izgrednike, ali naglašeno je da oni koji su mirno protestvovali, čak iako su bili na samom terenu stadiona, možda i neće biti kažnjeni.

„Klub nema želju da kažnjava one koji su na miran način izrazili svoj stav, ali sarađuje sa policijom kako bi oni koji su bili agresivni i učestvovali u kriminalnim aktivnostima bili identifikovani, za vlasnike sezonskih ulaznica i sam klub će izreći dodatne kazne“, navedeno je u saopštenju kluba, a prenosi N1.

U Junajtedu su odbacili mogućnost koja je u nedelju pominjana i veruju da niko od zaposlenih na stadionu nije navijačima otvorio kapije i pustio ih unutra.

„Navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima i koji tvrde da su navijači ušli na stadion tako što im je neko otvorio kapije su potpuno netačni. Nakon što su se probili kroz zaštitne ograde, neki od demonstranata su se popeli na kapiju na kraju ‘Minhen tunela’, nasilno su ušli na kapiju na tribinama pre nego što su ostalima otvorili sporedni ualz na teren“, saopšteno je iz kluba.

„Drugi proboj dogodio se kada su navijači polomili vrata na ulazu za osobe sa invaliditetom i na taj način omogućili jednoj grupi da uđe. Većina navijača osuđuje ovakvo ponašanje, pravljenje štete i agresiju prema zaposlenima u klubu, policiji i ostalim navijačima koji su bili prisutni, te osobe su sada problem policije“, dodaje se dalje.

I dalje nema zvaničnih informacija o novom datumu odigravanja utakmice. Jedna od opcija je da se igra u danu finala FA Kupa, ali tada bi Liverpulova utakmica sa Vest Bromvič Albionom takođe morala da bude pomerena.

„Informacije o novom datumu odigravanja utakmice i eventualnim načinima na koje bi to uticalo na neke druge utakmice biće objavljene nakon dogovora sa Premijer ligom“. zaključeno je u saopštenju Junajteda.