“Prljavije od rakitskog blata”: Ekološki ustanak izlazi na izbore na svim nivoima

1
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

 (Beta) – Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na izbore na svim nivoima, zakazanim za proleće 2022. godine, potvrdio je danas predstavnik tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

“Potpuno smo svesni da je da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagadjenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore”, izjavio je Jovanović Ćuta za list Danas.

Uoči predstavljanja pokreta Ekološki ustanak u Beogradu, on je kazao da je program Pokreta pre svega baziran na ekološkoj platformi odbrane životne sredine, prirode i ljudi.

Prema njegovim rečima, Pokret želi da spreči da Beograd ostane bez vode na Makišu, Rio Tinto, ali i “da strana kompanija, (ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić raseljavaju ljude koji nas hrane”.

“Ono za šta se zalažemo, takodje osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, gradjevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta – da, ali pod jednim uslovom – da nema trovanja”, rekao je Jovanović Ćuta.

List Danas piše da se očekuje da Jovanović Ćuta nastupi na listi sa Ne davimo Beograd i liderom stranke Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem, a dodaje da bi Zelenović mogao biti i predsednički kandidat te kolone, koja ima podršku poslanika evropskih Zelenih.

1 KOMENTAR

  1. Паметна идеја и компромитовани “лидер” никако не иду заједно.

Comments are closed.