Hrvatska policija je potvrdila da je privedeno više osoba nad kojima se sprovodi kriminalističko istraživanje, a koje se dovode u vezu s napadima kod Knina na pripadnike srpske nacionalne manjine.

Portparolka PU Šibensko-kninske Marica Kosor, izjavila je za HRT kako se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja i da se dovode u policijsku stanicu osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce.

Podsećamo, pre šest dana maskirani napadači upali su u kafić u Uzdolju kod Knina tokom prve utakmice Crvena zvezda – Jang bojs, verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića. Pet je osoba lakše povređeno, među njima i maloletnik koji je bio i zadržan u kninskoj bolnici.

Reč je o mestu s većinski srpskim stanovništvom, a u kafiću se gledala utakmica Crvene zvezde.

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, da su ih tukli i razbijali po kafiću.

Napad je okarakterisan kao krivično delo iz mržnje i izazivanje nereda. Napadači, ako im se utvrdi krivica, mogu dobiti od šest meseci do pet godina zatvora.

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.