Privatnom obezbeđenju strane firme smeta “strana firma”: “Upucaću te ko zeca, bre, nije ti ovo tatino, zna se čije je”, pretnja ekipi N1

0
Screenshot N1

Prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije “Aseko” za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik obezbeđenja te kompanije, uz udaranje kamere i otvorene pretnje.

“Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću, upucaću te ko zeca, bre. Nije ti ovo tatino, zna se čije je… još kad te vidim odakle si doš’o”, rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Sve to vidi se na snimku koji je objavio N1.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ostavila je prethodno na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva ugovore u kojima se, kako kaže, vidi da je kompanija “Aseko”, u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić dobila 180 miliona dinara za projekat Kancelarije za IT upravu koja je u nadležnosti predsednice Vlade.

Kako je preneo sajt N1, u reakciji firma Aseko navodi da više od jedne decenije posluje sa javnim sektorom i ima uspešnu saradnju sa više od 20 institucija.

ASEKO: TAJ RADNIK OBEZBEĐENJA NIJE ANGAŽOVAN SA NAŠE STRANE

Povodom situacije koju je imala ekipa televizije N1 ispred zgrade u kojoj se nalaze postorije Asseco SEE, iz komapnije je saopšteno:

“Radnik obezbeđenja koji je onemogućio snimanje zgrade nije zaposlen u našoj kompaniji, niti angažovan sa naše strane. Žao nam je zbog navedene situacije, pogotovo što kao kompanija ne podržavamo nijednu vrstu neprofesionalnog i nasilnog ponašanja“.