Pritvor jednom članu “Levijatana”, ostali pušteni na slobodu

0
Foto: Profimedia

Šestorica pripadnika pokreta “Levijatan” uhapšeno je zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M.B., a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovom pokretu zbog ranije ostavljenih komentara.  Iako im je određeno zadržavanje od 48 sati, svi osim jednog člana ove grupe pušteni su na slobodu.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu policija je najpre uhapsila K.B., S.N., P.M., T.Z., B.M., i L.U. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilnicko ponašanje prema M.B, a K.B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M.B., prenosi Blic.

Oni su danas saslušani u tužilaštvu nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor svima osim osumnjičenom S.N.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema K. B. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, ovim rešenjem je odbio predlog tužioca da se prema P. M, T. Z, B. M. i L. U. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na oštećenog.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića presreli oštećenog M.B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M.B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K.B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K.B. je telefonom pozvao M.B. uputivši mu različite pretnje, zahtevajući od njega da na Fejsbuku objavi snimak u kom se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi sa delovanjem pokreta “Levijatan”, prenosi Blic.