U hodniku opštine Zvezdara, pred današnju zakazanu sednicu, građane okupljene u neformalnim grupama „Vratimo trolu 28“ i „Sačuvajmo zelenu Zvezdaru“, pokušao je da spreči da na sednicu uđe kordon nepoznatih građana sa obeležjima Srpske napredne stranke, saopštile su te dve građanske inicijative.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je grupa aktivista SNS-a gurala građane braneći im da uđu na sednicu, zbog čega je obezbeđenje bilo prinuđeno da interveniše. Jedan građanski aktivista je nakon sednice dobio udarac u glavu.

Zbog tih dešavanja, na stranici neformalne grupe „Vratimo trolu 28“ za večeras u 18 časova najavljen je protestni skup na raskrsnici Jaše Prodanovića i Ruvarčeve.

U saoštenju se navodi da je na ulazu u salu građanima postavljeno pitanje sa kog su spiska – SNS ili grupa građana.

Sala je, prema navodima građanskih aktivista, bila poluprazna, ali je na kraju samo troje od četrnaest građana pušteno u salu, pod izgovorom da nema mesta.

Nakon sednice, jedan od aktivista SNS-a udario je u glavu jednog od troje građana koji su prisustvovali sednici, ističu aktivisti u saopštenju.

Kako je za N1 rekao napadnuti aktivista, incident su zabeležile kamere i počinilac se i dalje nalazi u zgradi opštine, a napad je prijavljen policiji.

Prisustvo građana okupljenih u inicijativama „Vratite trolu 28“ i „Sačuvajmo zelenu Zvezdaru“ bilo je najavljeno predsedniku opštine i članovima svih odborničkih grupa, zbog problema sa kojima se građani ove opštine suočavaju poslednjih meseci, podseća se u saopštenju te dve neformalne grupe građana.

Inicijativa „Vratite trolu 28“ nastala je kao reakcija na ukidanje jedine direktne linije od Zvezdare do centra grada, zbog čega su građani predali peticiju sa preko osam hiljada potpisa Sekretarijatu za javni prevoz, krajem novembra održali protest ispred Sekretarijata i tokom prethodnog vikenda organizovali blokadu Čingrijine kako bi skrenuli pažnju gradske vlasti na svoje nezadovoljstvo donetim odlukama.

Sačuvajmo zelenu Zvezdaru protivi se Nacrtu plana detaljne regulacije područja uz ulice Dimitrija Tucovića i Čingrijine, u delu od Batutove ulice do kompleksa osnovne škole „Marija Bursać“, kojim je predviđeno širenje kolovoza, stvaranje novih ulica i izmeštanje okretnice autobusa 77 i trolejbusa 40, tako što će zelene površine biti značajno smanjene i veliki broj kuća u kojima žive građani biti srušen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.