Princ Hari: Brinem da bi istorija sa Dajanom mogla da se ponovi

0

Princ Hari, vojvoda od Saseksa koji je šokirao Britaniju kada su se on i njegova supruga Megan povukli sa kraljevskih dužnosti, rekao je američkoj voditeljki Opri Vinfri da je zabrinut da bi istorija mogla da se ponovi. CBS je objavio dva kratka isečka iz intervjua sa parom, koji bi trebalo da bude emitovan 7. marta. To je prvi TV intervju koji su dali otkako su se prošle godine preselili u Kaliforniji, prenosi Gardijan.

“Moja najveća briga bila je ponavljanje istorije”, rekao je Hari, očigledno misleći na svoju majku Dajanu, koja je umrla u 36. godini u automobilskoj nesreći u Parizu dok su je paparaci progonili.

Hari (36) je sedeo pored Megan (39) i držao je za ruku. Par je najavio da očekuje drugo dete. “Baš mi je laknulo i srećan sam dok razgovaram sa vama sa svojom ženom kraj sebe”, rekao je Hari.

„Jer ne mogu da zamislim kako je moralo biti za nju [Dajanu], koja je sama prolazila kroz ovaj proces pre svih tih godina”, rekao je.

„Bilo je neverovatno teško za nas dvoje, ali bar smo imali jedno drugo“, dodao je.

U klipovima, Opra kaže da nijedna tema nije zabranjena i u jednom trenutku kaže paru „ovde ste rekli neke prilično šokantne stvari“, uključujući da je njihova situacija bila „gotovo neizdrživa“.

Pre nego što su se preselili u Kaliforniju, par se žalio na tretman britanskih tabloida prema Megan – čiji je otac belac, a majka Afroamerikanka – za neke su rekli da predstavljaju maltretiranje ili rasizam.

Ovog meseca Bakingemska palata objavila je da se par neće vraćati dužnostima članova kraljevske porodice.