Princ Endru i optužbe za zlostavljanje: Londonska policija preispituje slučaj

0

(Beta-AP) – Londonska policija preispituje slučaj zlostavljanja za koje se tereti britanski princ Endru, ali još uvek neće biti otvorena istraga.

Amerikanka Virdžinija Đufre podnela je u Njujorku tužbu protiv vojvode od Jorka za zlostavljanje. Ona tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju da bi imala seksualne odnose sa princom Endruom. Vojvoda od Jorka odbacuje ove tvrdnje.

Šefica londonske policije Kresida Dik je lokalnim medijima rekla da je slučaj već dva puta pregledan pre nego što je Đufre podnela tužbu u SAD i da niko nije iznad zakona.

“Kao rezultat onoga što se dešava zamolila sam svoj tim da još jednom pregleda materijal. Niko nije iznad zakona”, rekla je ona i dodala da su otvoreni za saradnju sa američkim kolegama.

Đfre je svedočila da je bila primorana da ima seksualni odnos s njim. Ona ga optužuje zato što je znao koliko ima godina i tvrdi “da je bila žrtva trgovine ljudima”.

Đufre je godinama optuživala američkog milijardera osuđenog za zlostavljanja Džefrija Epstajna, sa kojim se u vezu dovodi i britanski princ.