Prikazan snimak ubistva u centru Beograda

0

Tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandar Vučić u emisiji na televiziji Pink prikazan je, kako je naglasio voditelj emisije, “uznemirujući snimak ubistva V. M. u ulici 27. marta u Beogradu” početkom 2017. godine.

“Ovde je reč o sukobu dva klana, o nečemu što je uvezeno u Srbiju iz Crne Gore, reč je o ratu kavačkog i škaljarskog klana”, rekao je Vučić.

“Tu postoji i biznis i ekonomsko politička pozadina. Ovaj događaj je važan jer za nas predstavlja veliki problem. Ja sam doneo kompletan presek ubistava, najgore je 2001, 2002, 2006, a onda i zajedno sa tim godinama i 2018. godina, ali i 2020. godine. Zašto je to za nas važno? Mi moramo da ispravimo greške… Ja ne mogu da se pomirim sa usbistvima jer niko nikoga nema pravo da ubija čak i kada je reč o kriminalcima”, rekao je Vučić.

Zbog tog ubistva su tada uhapšeni Marko Miljković i Veljko Belivuk. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Belivuka i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je ubijen na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine.