Australijski glumac Džefri Raš dobio je 609.000 dolara odštete, posle presude suda kojom je pisanje australijskog tabloida o njegovom nedoličnom ponašanju prema koleginici u predstavi Kralj Lir, okarakterisano kao kleveta.

„Bio je to senzacionalistički članak najgore vrste“, izjavio je sudija Majkl Vigni u prepunoj sudnici u Sidneju, preneli su mediji.

Raš (67) je tužio Dejli Telegraf zbog niza tekstova u kojima su pisali o pritužbama na njegov račun tokom priprema za predstavu 2015. godine

U jednom tekstu je pisalo da je koleginica optužila glumca koji je igrao manju ulogu, za nedolično ponašanje, bez navođenja detalja o kakvom se tačno ponašanju radilo.

Raš, koji je dobio Oskara 1997. godine za film „Sjaj“ i igrao u filmu „Pirati s Kariba“, rekao je da ga je list prikazao kao perverznjaka, a njegov zastupnik je podneo zahtev za odštetu.

Raš je od objavljivanja članka u Dejli Telegrafu 2017. godine potpuno uništen, zbog čega je podneo tužbu protiv lista, navodeći „ogromne emocionalne i društvene probleme“ kao razlog. Raš tvrdi da su članci od njega napravili perverznjaka i predatora, i da mu je uništena karijera.

Mediji su ranije preneli da je u pisanim iskazima predatim sudu u Sidneju, navedeno da Raš ima nesanicu i da nikada nije dodirivao koleginicu na neprikladan način, niti da ga je ona preklinjala da prestane, kao što se navodilo u člancima. Raš zbog tih optužbi, kako je naveo, oseća teskobu prilikom izlaska u javnost, jer veruje da ga ljudi gledaju zbog toga. On je uplašen i za svoju karijeru, kao i za imidž, a najveći strah mu je da će morati da prestane da snima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.