Nju Orlenas Pelikansi su imali najviše sreće na NBA draft lutriji, iako su bili tek sedmi po izgledima da dobiju prvi pik.

Velika zvezda koledž košarke i budući NBA superstar Zajon Vilijamson sa Djuka, za kog se odavno zna da će biti prvi pik, bio je, prema američkim izveštajima, pomalo šokiran kada je saznao ko će birati prvi.

Naime, sve projekcije su, iako novi sistem draft lutrije ne daje toliko šansi najslabije plasiranim ekipama kao ranije, išle u pravcu da će Zajon zaigrati za Njujork Nikse.

Čak se kao opcija pominjalo da će ga Niksi trejdovati za Entonija Dejvisa koji je Pelikansima tokom ove sezone zatražio da promeni klub.

Među favoritima da dobiju prvi pik bili su još i Finiks i Klivlend. Atlanta je takođe bila među klubovima koji bi uz malo sreće mogli do najvećeg talenta koji se pojavio na draftu od Lebrona Džejmsa.

Ali, o Pelikansima niko nije razmišljao. Zajon je u prvom komentaru rekao da nikada nije bio u Nju Orleansu.

Rejčel Nikols sa ESPN, koja je vodila program u Čikagu, kaže da je Zajon izgledao kao da ga je pregazio kamion i da je to potpuno očekivana reakcija.

„Razumem ga, kada se probudio ovog jutra nije uopšte razmišljao o Nju Orleansu. Ali, pričala sam s njim i veoma je skroman i dobar dečko i nema sumnje da će biti spreman da igra bilo gde, pa i u Nju Orleansu“, rekla je ona na ESPN.

NBA draft na programu je 20. juna u Njujorku i Zajon će 99 odsto biti prvi pik, što znači da će profesionalnu karijeru krenuti u Pelikansima.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.