“Previše je dobra Srbija učinila Krivokapiću da bi to prošlo bez mržnje”: I Vulin odgovorio premijeru Crne Gore

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) –  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Srbija učinila “previše dobra” Vladi Crne Gore i odlazećem premijeru te zemlje Zdravku Krivokapiću da bi to, kako je rekao, prošlo bez zavisti i mržnje. 

Prethodno je Krivokapić optužio Srbiju da je pokušala da uceni Crnu Goru obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo “Otvorenog Balkana”.

“Ako se Krivokapić buni protiv ideje ‘Otvorenog Balkana’ onda znači da ga je pozvao neki ambasador i rekao mu šta danas da misli i govori. Ko na vlast dođe braneći srpsku naciju i veru, a odlazi sa vlasti bez da je popravio položaj i Srba i SPC, samo ropskom odanošću prema strancima može da se zadrži na vlasti još po neki dan”, naveo je Vulin a preneo MUP.

Ministar je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “Crnoj Gori obezbedio vakcine i sanitetski materijal u najteže vreme pandemije kada je Evropska unija zabranila izvoz medicinske opreme” kao i da “gradi auto-put koji više znači Crnoj Gori nego Srbiji, jer bez srpskog auto-puta, crnogorska investicija je samo najskuplja karting staza na svetu”.

“Vučić je obezbedio Crnoj Gori da bez ucena i pitanja dobije i osnovne namirnice koje, ne baš uspešna privreda Crne Gore, niti može da proizvede, niti može da uveze i pored svega, Krivokapić optuži i Vučića i Srbiju za ucenu. Krivokapić ima dovoljno razloga za mržnju, previše je Srbija dobra učinila i njemu i Vladi koju predvodi da bi to prošlo bez zavisti i mržnje”, naveo je Vulin.