“Pretnje Dritanu Abazoviću su pretnje svemu normalnom i progresivnom u Crnoj Gori…”

0
Foto: Profimedia

Pretnje Dritanu Abazoviću su pretnje svemu normalnom i progresivnom u našoj zemlji, napisao je na svom Tviter nalogu mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

“Crna Gora nikada više ne sme da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava. Državni organi hitno da preduzmu sve mere zaštite gospodina Abazovića, ali i ostalih građana naše zemlje”, napisao je Krivokapić.

Podsetimo, funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić je rekao danas da taj pokret ima informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera tog crnogorskog pokreta Dritana Abazovića i život njegove porodice.

On je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da je Pokret tražio od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) procenu bezbednosti Abazovića.

“Informacije koje mi posedujemo je da se radi o regionalnom kriminalnom klanu koji svoje akrivnosti obavlja širom Crne Gore, a u sve to je uključen jedan državljanin Crne Gore, koji nije rezident zemlje”, objasnio je Mikić.

Rekao je da ne žele nikoga da optuže, niti da “crtaju metu”, ali, kako je naveo, imaju obavezu da sa javnošću podele infomracije koje su dobili, kao što državni organi imaju obavezu da ove informacije provere.

Mikić je rekao da će, ukoliko se Abazoviću ili njegovoj porodici nešto desi, direktno odgovoran biti Veselin Veljović.

Ponovio je da se ne radi o crnogorskim klanovima, već o regionalnom kriminalnom klanu. 

Vest da je Abazoviću ugrožena bezbednost objavile su jutros podgoričke “Vijesti”.

Tom listu je iz Uprave policije saopšteno da će preduzeti opsežne mere da utvrde da li Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.

“Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”, saopšteno je iz policije.

Od četiri glasa URA zavisi formiranje nove vlade Crne Gore nakon što je 30. avgusta Demokratska partija socijalista izgubila izbore nakon 30 godina vladavine.

Abazović bi trebalo da bude potpredsednik nove vlade zadužen za koordinaciju svih službi bezbednosti.