“Presrećan sam”: Kako su Sale Đorđević i Saša Danilović čestitali Jokiću na odluci da igra za Srbiju

4
Foto: Nedeljnik

Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović komentarisali su odluku Nikole Jokića da ovog leta zaigra za nacionalni tim, preneo je RTS.

“Što se Nikole tiče, ja sam mu još u četvrtak lično čestitao (izbor u najbolju petorku NBA, prim. aut). Ostvario je fenomenalan uspeh, apsolutno zaslužen. Odigrao je sezonu iz snova u kojoj je vukao svoju ekipu i postao najbolji centar NBA lige u ovom trenutku. Na to svi možemo da budemo ponosni, a najviše on, njegovi roditelji, familija i svi ljudi koji su radili sa njim”, rekao je Đorđević.

Pored Jokića, najtalentovaniji košarkaš Evrope Mario Nakić poslao je poruku iz koje je gotovo izvesno da je odlučio da igra za Srbiju.

“Mario već drugu godinu ostavlja veliki trag na turniru Evrolige. I ove gde je bio opet MVP. Jako sam ponosan na njega i srećan zbog njegovih roditelja, zbog mog velikog prijatelja Ive Nakića”, rekao je Đorđević.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da je srećan zbog pristanaka Nikole Jokića i Marija Nakića da igraju za Srbiju.

“Presrećan sam što će Nikola igrati za ovu generaciju reprezentativaca Srbije koja je zrela za najveće uspehe. Velika stvar za našu košarku i njenu budućnost je i pristanak Marija Nakića, jednog od najperspektivnijih momaka Evrope, sina mog bivšeg saigrača i prijatelja Ive i zaista se radujem”, rekao je Danilović.

Nikola Jokić je ranije danas potvrdio da će igrati za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu.

“Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari”, rekao je Jokić.


4 KOMENTARA

  1. Ponosna i prelepa je odluka naših košarkaša da predstave svetu svoju SRBIJU na najbolji mogući način na tako planetarnom takmičenju kao što je SP u košarci. IDEMOOOO💪💪⛹️‍♂️⛹️‍♂️

  2. naivan, nosio sam se mišlju da će ON i ostali iz tima
    okrenuti leđa i lepo reći
    NEĆEMO DA PREDSTAVLJAMO OVAKVU SRBIJU!
    Ovako, čeka vas AV, Mile i ostali satrapi na balkonu!

    • Za razliku od AV taj isti Mile koji ti mnogo smeta (pretpostavljam da mislis na Dodika) se bori za svoje – Republiku Srpsku i Srbe tako da nemoj da njih dvojicu stavljas u istu recenicu jer av (namjerno malim slovima) je jedna velika nula u poredjenju sa Miletom.

Comments are closed.