Kerol Jagić je pre dve godine došla da živi u Beograd sa Novog Zelanda, a danas je održala govor na protestu u centru Beograda koji je organizovan u borbi protiv zagađenja vazduha.

Ona je, kako prenosi N1, poručila je okupljenima da su građani u zemlji iz koje dolazi aktivizmom uspeli da se izbore da „reka ima status živog čoveka“.

Ona je pričala na solidnom srpskom jeziku i poručila da nije u redu da njeno dete koje ima samo pet godina zna da koristi aplikaciju za kvalitet vazduha da bi znalo da li će ići napolje ili ne.

„Pre šest godina prvi put sam bila ovde, zaljubila sam se u grad, zemlju, istoriju, kulturu i u jednog momka iz Beograda…Uvek sam se vraćala Beogradu i odlučila da tu ostanem“, poručila je Jagić na protestu koji je „Eko straža“ organizovala na Terazijama.

Jagić je istakla da je Srbija za nju divna, bezbedna zemlja, da su ljudi dobri.

„… i ponekad malo nervozni ali nema veze – postoji jak osećaj zajedice. Imam kumove, familiju, prijatelje i osećam se dobrodošlo. Ali, kao i svaka druga zemlja i Srbija ima svoje probleme. Svakako, najveći problemi su sa ekologijom. Nije u redu da moje dete od pet godina zna da koristi aplikaciju za kvalitet vazduha da bi znalo da li da ga vodimo napolje ili ne. Srbija mora da uradi sve da obezbedi kvalitetan vazduh za svoje najmlađe. Novi Zeland je jedna od najčistijih zemalja na svetu gde reka ima status živog čoveka, ali nije uvek bilo tako – narod se izborio kroz aktivizam“, poručila je Jagić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.