Preminuo Robert Durst, američki multimilioner koji je sam sebe odao za ubistva koja je počinio…

0
Printscreen/YouTube/Good Morning America

Robert Durst, osuđeni ubica i američki multimioner, preminuo je u zatvroskoj bolnici u Kaliforniji, dok je služio doživotnu kaznu zatvora za ubistvo Suzan berman, njegove prijateljice i osobe od poverenja za koju su tužioci istakli da mu je pomogla da prikrije ubistvo prve žene, prenosi Gardijan.

„Razumemo da je njegova smrt nastala prirodnim uzrocima povezanih sa nizom medicinskih problema koje smo više puta prijavljivali sudu u poslednjih nekoliko godina”, rekli su njegovi advokati.

Durst je bio pozitivan na koronavirusa odmah nakon oktobarske presude za ubistvo Bermanove i prebačen je u bolnicu, gde je jedno vreme bio i na respiratoru.

Njegov advokat je tada rekao da je Durst „imao poteškoća sa disanjem i da je imao poteškoća u komunikaciji“.

Čak i pre dijagnoze, 78-godišnjak je tokom nedavnog suđenja izgledao bolesno, slabo i ponekad zbunjeno.

Durstova smrt dolazi mesecima nakon što je optužen za ubistvo njegove prve žene, Keti Mekormak Durst, koja je nestala 1982, kada je imala 29 godina. Njeno telo nikada nije pronađeno i proglašena je mrtvom 2017. godine na zahtev svoje porodice.

Prošlog meseca, Durst je proglašen krivim za ubistvo Bermana, prijateljice za koju tužioci kažu da je Durstu u nju pucao iz neposredne blizine, u njenoj kući, kako bi je sprečio da policiji kaže šta zna o nestanku njegove prve žene.

Slučaj Berman označio je prvu osudu američkog trgovca nekretninama za ubistvo , koji je još povezan sa smrću tri osobe u tri države tokom četiri decenije, a koja je usledila šest godina posle prikazivanja popularne dokumentarne serije na HBO.

Serija je zabeležila nestanak njegove prve žene, ubistvo Bermanove 2000. i smrt komšije u Teksasu 2001, gde se Durst krio, prerušen u gluvonemu ženu.

Durst je senzacionalno uhapšen veče pred emitovanje poslednje epizode serijala “The Jinx”. U toj epizodi, otišao je u toalet na setu ne znajući da ga i dalje snimaju i počeo da priča sam sa sobom, nepovezano.

“To je to. Uhvaćen si. Bio je u pravu, ja nisam bio u pravu. Šta sam uradio, kog đavola? Pobio ih sve, naravno”, rekao je on.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime