“Baksuzni princ sa Menhetna” koji je sam sebe odao u toaletu tokom snimanja serije, proglašen krivim: Priča o Robertu Durstu

0

Mogli bismo da napišemo da je priča za seriju da serija o ovoj priči već nije snimljena. I da tokom snimanja serije priča nije dobila epilog. Mogli bismo da napišemo i da je u pitanju “čudesan slučaj” Roberta Dursta, samo da nije proglašen krivim za više ubistava. I možda bi, da priča nije toliko tragično, bilo i nečeg smešnog, malo poetske pravde, u tome što je Roberta Dursta za ta dela odao upravo Robert Dursta.

Porota u Los Anđelesu proglasila je krivim bogataša Roberta Dursta, poznatog kao “Baksuz” (Jinx), zbog ubistva s predumišljajem.

Durst je proglašen krivim zbog ubistva svoje najbolje prijateljice Suzan Berman, koja je nestala 2000. godine iz svoje kuće u Beverli Hilsu svega nekoliko sati pre nego što je trebalo da da iskaz u policiji povodom nestanka Durstove prve supruge. 

Ketlin Mekormak Durst poslednji put je viđena živa 1982. godine, zvanično je proglašena mrtvom tek 2017, a zbog njene smrti niko nikada nije zvanično optužen.

Durst (78) je ispitan pred sudom i rekao je da nije ubio Suzan, već je pronašao njeno telo na podu spavaće sobe, s metkom u potiljku.

Durstov prijatelj svedočio je da mu je Robert kazao “bilo je, ili ona, ili ja, nisam imao izbora”. Tih devet reči tužilac je nazvao “izjavom koja mu je zapečatila sudbinu”.

Durst je senzacionalno uhapšen veče pred emitovanje poslednje epizode serijala “The Jinx”. U toj epizodi, otišao je u toalet na setu ne znajući da ga i dalje snimaju i počeo da priča sam sa sobom, nepovezano.

“To je to. Uhvaćen si. Bio je u pravu, ja nisam bio u pravu. Šta sam uradio, kog đavola? Pobio ih sve, naravno”, rekao je on.

“Baksuz” nije bio u sudnici kada je proglašen krivim jer je nedavno imao rizičan kontakt s osobom zaraženom kovidom, a boluje od raka bešike i u teškom je zdravstvenom stanju. Njegov advokat Dik Degerin rekao je da je razočaran presudom i da nije uspeo da stupi s Durstom u kontakt kako bi mu je saopštio.

Durst se kasnije branio da je bio “na izuzetno velikoj količini metamfetamina” na snimanju.

Izricanje presude se očekuje sredinom oktobra, a tužilac traži doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu.