Nova četvorodelna dokumentarna HBO serija „Alen protiv Farou“ (Allen v. Farrow) imaće premijeru 22. februara na HBO GO-u, a nova epizoda će dolaziti u ponudu svakog ponedeljka.

U režiji nagrađivanih reditelja Kirbija Dika i Ejmi Ziring, serija istražuje senzacionalne naslove u medijima i otkriva intimnu priču koja se krije iza jednog od najozloglašenijih holivudskih skandala – optužbi protiv Vudija Alena za seksualno zlostavljanje njegove tada sedmogodišnje ćerke Dilan, suđenja za starateljstvo sa Mijom Farou, detalja o Alenovom odnosu sa ćerkom Mije Farou, Sun-Ji, kao i kontroverznih posledica suđenja. Nekada čuveni po svom partnerstvu na filmu i van njega, životi Vudija Alena i Mije Farou su nepopravljivo narušeni, a njihova porodica je razorena kada su objavljene tvrdnje o zlostavljanju, nakon čega su usledile zajedljive rasprave u javnosti.

Kućni snimci, sudska dokumentacija, policijski dokazi, video i audio snimci koji nikada pre nisu objavljeni kombinovani su sa ekskluzivnim, dubinskim intervjuima sa Mijom Farou, Dilan Farou, Ronanom Farouom, porodičnom prijateljicom Karli Sajmon, tužiocem Frenkom Makom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima, među kojima je mnogo onih koji prvi put javno govore o ovoj temi. Istaknute ličnosti iz sveta kulture takođe analiziraju filmska ostvarenja Vudija Alena u širem kontekstu, govoreći o tome kako javna otkrića o privatnom životu umetnika mogu da dovedu do ponovnog procenjivanja njihovih dela.

Revolucionarni filmovi Kirbija Dika i Ejmi Ziring su imali veliki uticaj na američke institucije i kulturu, rezultirajući uvođenjem promena i pokretanjem diskusija na nivou cele države. Njihov rad je prepoznat i na ključnim dodelama filmskih i televizijskih nagrada, pa su između ostalog dobili dve nominacije za Oskara i osvojili Emi i Pibodi nagrade. Njihov najskoriji hvaljeni dokumentarac „Ispovest“ (On The Record) dostupan je na HBO GO-u.

Seriju „Alen protiv Farou“ su režirali Kirbi Dik i Ejmi Ziring, producenti su Ejmi Herdi i Džejmi Rodžers, a izvršni producenti su Kirbi Dik, Ejmi Ziring, Den Kogan, Tara Linda Guber, Redžina K. Skali, Majken Berd, Ijan Darling, Stiv Koen i Paula Froel, The Lozen Foundation, Debi L. Mekleod, Dženi Raskin i Džeralin Vajt Drajfus. Mikajla Šver i Parker Larami potpisuju montažu, a Majkl Abels muziku. Sara Rodrigez je producentkinja za HBO, a izvršne producentkinje za HBO su Lisa Heler i Nensi Abraham.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.