Prekršajna prijava protiv Vučića jer na prijemu brucoša nije nosio masku

0
Screenshot/Instagram/Buducnostsrbijeav

(Beta) – Prekršajnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kršenja epidemioloških mera, podnela je danas omladinska organizacija Narodne stranke i poslala obaveštenje Ministarstvu unutrašnjih poslova o počinjenom prekršaju.

Omladinci Narodne stranke su naveli da je Vučić, kao novopečeni student Visoke sportske škole u Beogradu, na svečanom prijemu brucoša u petak bio bez maske, čime je “doveo u neposrednu opasnost sve prisutne u prostoriji” i prekršio mere koje su doneli Republički krizni štab i Vlada Srbije u borbi protiv koronavirusa.

“Naročito je problematično što se na slikama koje je lično on (Vučić) postavio, vidi da je on jedini bez maske, kao i da njegova asistentkinja Suzana Vasiljević koja nije studentkinja te škole, nepropisno nosi masku”, piše u saopštenju Omladine Narodne stranke.

“U momentu kada se najavljuje novi talas epidemije i zaoštravanje mera, a epidemiolozi nas upozoravaju na opasnost, takvo ponašanje jedne osobe u prostoriji od 30 ljudi je potpuno neodgovorno”, rekao je član te organizacije, Petar Mitov.

Mitov je pozvao vlasti da po hitnom postupku “procesuiraju brucoša i delinkventa Vučića”.

Uz to je Mitov “čestitao brucošu Vučiću” otpočinjanje studija i poželeo mu da se “drži dalje od huligana koji uništavaju sport”.