Mitropolija crnogorsko-primorska zbog preteće epidemije koronavirusa privremeno obustavlja litije koje se organizuju četvrtkom i nedeljom, preneli su Vijesti.

Iz Mitropolije je saopšteno da će ispoštovati odluku nadležnih organa i navode da će o daljim koracima javnost i vernici MCP biti blagovremeno obavešteni.

„Obaveštavamo pravoslavne vernike i sve ljude dobre volje – učesnike krstonosnih litija – da će Mitropolija Crnogorsko-Primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje poveren pravoslavni narod Božji ispoštovati odluku nadležnih državnih organa u vezi preteće epidemije. S tim u vezi, Mitropolija će do prestanka tih mera privremeno obustaviti održavanje litija četvrtom i nedjeljom, ali ćemo se moliti Bogu Iscjelitelju svake bolesti i nemoći za zdravlje svih u Crnoj Gori i iscjeljenje obolelih u svetu. O daljim koracima vernici i javnost će biti blagovremeno obavešteni. Na kraju, vernima i svima ljudima dobre volje upućujemo reči utjehe i ohrabrenja uz podsećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti, ali da su one sa molitvom i Božjom pomoći prevazilažene i isceljivane. Nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta“, saopšteno je iz MCP.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.