Pregled nedelje: Kako je Marko Đurić, onaj što je pobedio 5:0, postao politički Bata Đora

0

DIGITALNI OSTROG

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će Crna Gora umeti da ima pravi dijalog sa Srbijom i da neće ugrožavati imovinu SPC.

Može da ponudi crkvi projekat digitalni Ostrog – molitve, ispovesti, pričest, jutrenje i večernje, prilozi, svadbe i krštenja… sve može onlajn, pa će biti i nevažno ko kontroliše “zgradu”. Ako bude efikasno kao e-uprava možda vam oprost greha nekad i stigne…

KAKO JE TRAMP SHVATIO DA JE PREDSEDNIK SAD

Donald Tramp je u petak odobrio vojne udare na Iran. Bio je to odgovor na obaranje bespilotne letelice za posmatranje.

Avioni su već bili u vazduhu, a brodovi na pozicijama, ali nije došlo do ispaljivanja raketa. Stigla je naredba da se odstupi, citirao je Njujork tajms jednog visokopozicioniranog zvaničnika Trampove administracije.

Tramp je, izgleda, slučajno pritisnuo neko dugme u ovalnom kabinetu. Možda ga je iznenadilo da ono stvarno radi. Samo da se tako ne zaigra sa onim “crvenim dugmetom”…

BLANKO

Ministar prosvete Mladen Šarčević je posle skandala sa krađom testova ponudio blanko ostavku.

“Ako treba da se ministri menjaju na dnevnom nivou zbog čaršije, političkih stranaka, nekih sindikata, onda to neka radi onaj koji je odgovoran. Ja mislim da moji šefovi od mene uvek imaju blanko ostavku i ja sam im je danas ponudio. Oni to uvek od mene mogu da zatraže”, rekao je Šarčević.

Deluje kao lak zadatak “njegovim šefovima”. Ali, izgleda da njima najteže idu ti zadaci sa otvorenim odgovorima. Kada bi im samo neko doturio rešenja…

BATA ĐORA 2.0

Igra jedne od najtalentovanijih generacija srpskih fudbalera, predvođena Goranom Đorovićem, na Evropskom prvenstvu za mlade je toliko ličila seniore. Bezidejno, nepovezano i iznad svega loše.

Selektor Goran Đorović je posle debakla od Nemačke 6:1 rekao da u fudbalu i sportu uopšte postoje i pobede i porazi.

Možda nismo dobili novog Piksija ili Deju, ali smo izgleda dobili novog Bata Đoru.

BATA ĐORA 3.0

Sastanak u Parizu na kome je trebalo da se susretnu najviši predstavnici Beograda i Prištine u prisustvu predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, neće biti održan.

Prethodno su se u Berlinu zvaničnici Srbije i Kosova sastali uz posredovanje Nemačke. Beograd je predstavljao Marko Đurić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je to bila priprema za Pariz i to bez uspeha.

“Marka Đurića sam poslao ja da učestvuje u pripremi tog sastanka i rekao sam da Srbija bude konstruktivna”, rekao je Vučić.

Možda je trebalo da pošalje nekog ko nije navikao da pobeđuje 5:0. Izgleda da je Albancima malo teže nego nama objasniti da u politici, kao i u fudbalu, postoje i pobede i porazi.

KO PEVA…

Ima neki tamo pevač koga zovu “slavonski Tompson”, udara u tamburicu, pev(j)uši o domoljublju, a sada će da se kandiduje za predsednika Hrvatske. Miroslav Škoro se zove, voli duete sa “pravim” Tompsonom i pušta suze na mikrofon kada ga pesma baš udari…

Možda su mislili da posle Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića predsedničkim izborima treba i neki ozbiljan kandidat…