Predstavljeni novi stipendisti Hemofarm fondacije: Danas stipendisti, sutra mogući zaposleni

  0

  Tradicionalno na kraju godine, Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju u 2019/2020. godini najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od prethodne generacije stipendista. Program stipendija Hemofarm fondacije traje već 26 godina tokom kojih je ona podržala više od 3.400 najboljih studenata, a mnogima od njih omogućila i prvo zaposlenje posle studija.

  Na ceremoniji upriličenoj u čast novih stipendista, generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger istakao je da odabrani stipendisti nisu samo ambasadori kompanije i njene fondacije, već struke koju predstavljaju. „Oni su među najboljima u svojim generacijama i čast nam je da možemo da im pomognemo u trenutku kada je podrška često najvažnija – tokom studentskih dana. Bez sumnje, oni će izrasti u sjajne stručnjake i nadam se da će svoje karijere nastaviti da grade u Srbiji”, rekao je generalni direktor Hemofarma.

  Osim finansijske pomoći, stipendisti Fondacije imaju priliku da u okviru „Mentorskog programa” sarađuju sa stručnjacima u različitim branšama, kao i da u višemesečnom direktnom radu sa menadžerima u kompaniji Hemofarm dopunjuju svoja znanja. Kao još jedan vid podrške stipendistima, Hemofarm fondacija u saradnji sa drugim institucijama osmislila je i program stručne prakse, u okviru kojeg omogućava sticanje praktičnog znanja i radnog iskustva u Srbiji i Nemačkoj koje je studentima neophodno posebno po završetku školovanja.

  Prema rečima direktorke Hemofarm fondacije Suzane Đorđević, važnost podrške koju ova fondacija pruža mladim stručnjacima ogleda se upravo u mogućnosti da steknu praktična znanja, ali i u prvoj šansi za zaposlenje. „Veliki broj naših stipendista svoje prvo zaposlenje našao je upravo u Hemofarmu, a neki od njih i decenijama kasnije rade u njoj. Tokom tog perioda su i značajno napredovali, pa sada kao direktori i viši menadžeri imaju ulogu mentora sadašnjim stipendistima, što znači da mladima dajemo šansu da uče od najboljih”.

  Upravo o mogućnostima koje pruža ova stipendija, mladim studentima su govorile i učesnice prethodne generacije programa Hemofarm fondacije. Bivše stipendistkinje Dunja Trifunov i Anđela Postolović sada su zaposlene u Hemofarmu, dok je Marija Vučić predstavila svoja iskustva kao učesnica kompletnog programa za obrazovanje Hemofarm fondacije „Možeš i ti”.