(Beta) – Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević uputio je danas proglas „Obznana“ kojim se „pozivaju gradjani da se pridruže u borbi za oslobodjenje Srbije od režima Aleksandra Vučića“.

„Pozivam gradjane da se okupe u narodni i nadstranački pokret koji se bori za oslobodjenje od izdaje, oslobodjenje od pljačke i oslobodjenje od diktature“, rekao je Djordjević, iznoseći sadržaj „Obznane“, sa skupa na Suvoboru, kod spomenika junacima Кolubarske bitke, preneo je taj pokret. 

Navodeći da se skup održava „na svetom mestu srpske slobode – na Suvoboru, na godišnjicu Кolubarske bitke“, Djordjević je poručio da pokret Oslobodjenje „upravo sa ovog mesta, sa slobodnih srpskih planina, obznanjuje podizanje slobodne Srbije“.

Govoreći o nephodnosti da se „smeni vlast“ kako bi se „zaustavila dalja pljačka naroda“ i da bi se „očuvalo Кosovo i Metohija“, rekao je da „ova zemlja više nema šta da čeka“.

„Ovde smo kod spomenika 1.300 kaplara, mladih heroja koji su bili poslednja nada za spas Srbije. I danas Srbiji ne trebaju generali, već 1.300 prosvećenih kaplara da povrati nadu“, poručio je Djordjević.

On je rekao da se poziv gradjanima upućuje „simbolički na Djurdjic, praznik obnovljenja hrama svetog ratnika Georgija“.

„Srbija je oduvek bila hram slobode – a u taj hram, kao što je govorio sveti vladika Nikolaj, svi moramo uzidati po ciglu“, rekao je Djordjević.

On je naglasio da će poruka „Obznane“ doći do gradjana putem medija, interneta, ali da će se uskoro naći i na svakoj tarabi po selima i gradovima širom Srbije.

Komentar(1)

  1. Bobby
    17. novembra 2020. 09:52

    Оно зашто су овакве "обзнане" и прогласи унапред осуђени на пропаст је неповерење у народу. Што се пљачке државе тиче, она не зависи од тога да ли тренутни председник носи наочаре или не, или је из ове или оне странке. Пљачка државе је овде континуитет. И сада ће неко да прекине тај континуитет, јер ће баш он бити тај да то уради ! У реду, како ћеш ти то да спроведеш, а да народ поново не добије "после њега, њега" (само у твом лику) ? Уз то, када се као "трибуни" оваквих промена јављају они који су већ седели негде у власти, и то мало подршке, нетрагом нестаје. Према томе, уместо даљег лапрдања и будалаштина, прво, план и програм, друго, обезбеђење испуњења и извршења, и то неопозиво и треће, санкције услед неиспуњњења и неизвршења. До тада, народу је и овај што тренутно пљачка, мање зло, од свих оних који би га смене (а у ствари замене), да би пљачкали још више. "Трла баба лан...".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.