Predsednik opštine Topola biće isključen iz SNS: “Ne tolerišemo pijačnu trgovinu mandatima”

1
Prinstcreen/YouTube/Opstina Topola Sednice

(Beta) – “Predsednik opštine Topola Igor Petrović biće isključen iz Srpske napredne stranke (SNS), jer je stavljao lični interes u prvi plan i svojim postupcima naneo štetu ugledu i interesima stranke, ali i žiteljima opštine Topola”, saopštio je Opštinski odbor SNS.

U saopštenju koje je prenela Televizija Kragujevac navodi se da je Izvršni odbor SNS doneo odluku da Petrović bude smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora stranke u Topoli.

Opštinski odbor je, navedeno je u saopštenju, “izrazio žaljenje” zbog “takozvane pijačne trgovine mandatima u lokalnom parlamentu, odnosno glasovima građana opštine Topola iskazanim na prethodnim izborima”.

Uoči poslednje sednice Skupštine opštine Topola na kojoj je vlast prekomponovana, Petrović je povukao ranije ponuđenu ostavku na mesto predsednika opštine.

On je, uz još dvoje odbornika iz SNS-a, podržao “Bolju Srbiju” Dragana Jovanovića oko koje je okupljena nova skupštinska većina u Topoli.

Posle lokalnih izbora, prošle godine, vlast u toj opštini formirali su SNS i Socijalistička partija Srbije, uz podršku Grupe građana “Novi ljudi za bolju Topolu”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.