Predsednik Azerbejdžana: “Srbija može da kupi struju od nas po povoljnim uslovima”

0
EPA-EFE/FILIP SINGER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom, razgovarao telefonom sa predsednikom Ilhamom Alijevim. Vučić je zamolio Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Alijev je rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje, saopštila je Služba za saaradnju s medijima Predsednika.

Predsednik Vučić pozvao je Alijeva da što pre poseti našu zemlju, kako bismo zajedničkim snagama, a u godini u kojoj obeležavamo važnu godišnjicu u srpsko-azerbejdžanskim odnosima, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede, piše RTS.

Vučić je zamolio predsednika Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Alijev je izašao u susret toj molbi i rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima.

Predsednik Vučić je zahvalio Azerbejdžanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena za poštovanje međunarodnog prava i nepovredivosti granica svih članica Ujedinjenih nacija.

Vučić i Alijev saglasili su se da su za četvrt veka Srbija i Azerbejdžan izgradili dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju, zaključuje se u saopštenju.